Restauranger i Malmö

Malmös restauranger är faktiskt ganska bra om man jämför med andra storstäder. Även om den svenska matkulturen kanske är mer känd för sin upptagenhet med kvalitet ingredienser och miljöhänsyn, snarare än specifika smaker, så finns det faktiskt riktiga guldkorn i Malmö. Upptäck de bästa ställena att äta ute i Malmö med våra fem tips!

Bastard

När man stiger in på Bastard får man en hemtrevlig känsla och det kan vara denna som  snabbt gjort den till en av de populäraste restaurangerna i Malmö. Bastard har ett öppet kök  som ligger precis i mitten av den svagt upplysta matsalen. Måltider är allt från husets bastard till  ett urval av kallskuret som serveras på Bastard underskrift träplatta med en kniv fastnat i den. 

Bastard, Mäster Johansgatan 11, Malmö, Sverige,

Daniel Berlin

Daniel Berlin ligger i Tranås, en liten by ungefär en timmes bilresa från Malmö. Men de som söker en extraordinär matupplevelse bör inte avskräckas av avståndet. Daniel Berlin är ett familjeföretag, kocken Daniel och hans föräldrar välkomnar sina kunder vid ankomsten. Menyn består av ett rikt utbud av skarpa och vackert upplagda rätter. Daniel Berlin är kombination av raffinerad mat, familjär service och har ett läge i djupet av södra Sverige.

Daniel Berlin, Skåne Tranås

 

BerlinMalmö Opera Grill

Musikälskare i Malmö bör tillbringa minst en kväll på Malmö Opera, stadens högborg för musikteater och bästa operahuset i södra Sverige. Inbäddat i hjärtat av denna institution ligger Malmö Opera Grill, operahusets matställe. Atmosfären är elegant och stilren. Utsikten över det stora torget utanför operahuset kan avnjutas genom restaurangens stora främre fönstren. Kunderna kan välja bland sina favoriter från buffén eller ta ett enskilt bord, men båda alternativen lovar att leverera klassiker från det svenska köket.

 

Saltimporten Canteen

Saltimporten Canteen är allt avskalad till det allra nödvändigaste. Saltimporten Canteen har långa, enkla träbänkar och bord av trä. Köket presenterar en uppsättning meny samt ett vegetariskt alternativ. Detta är platsen att gå för en lugn lunch och smaka intressanta och oväntade rätter. Det läckra brödet och lättölen som serveras är också värt att notera. Saltimporten Canteen finns vid den bortre änden av Malmös hamn, ett slående läge för minnesvärda panoramautsikt över staden kan avnjutas.

Saltimporten Canteen, Grimsbygatan 24, Malmö

Salt & Brygga

Malmös Salt & Brygga gör ett bra jobb med att kombinera en miljövänlig anda tillsammans med medelhavsinspirerade rätter utan att offra smak. Restaurangen har fått flera utmärkelser för sin politik att strikt använda sig utav av biologiska, ekologiska råvaror, från lokala leverantörer för att minska den lokala klimatpåverkan. Dessutom är Turning Torso, Malmös skyskrapa, synlig bakom den röda tegelbyggnaden där restaurangen ligger.

Salt & Brygga, Sundspromenaden 7, Malmö, Sverige

Årstiderna

Bekvämt beläget i stadens centrum, konkurrerar denna raffinerade, lyxiga restaurangen  med de mest prestigefyllda restauranger runt om i världen. Både i fråga om atmosfär och livsmedelskvalitet. Lokalen utstrålar diskret elegans i varje detalj. Allt från gardiner till porslin och vackra matto! Internationellt kök inspirerar. Ett måste för dem som har råd att slå på stort!

Arstiderna, Frans Suellsgatan 3, Malmö, Sverige

 

Hoppas att ni besöker några av dessa restaurangerna i Malmö!