Pendla över Öresund. Vilken mobilteleoperatör ska du ha

p>Idag har vi sedan länge den populära Öresundsbron som enkelt och smidigt under många år tagit oss mellan Sverige och Danmark. På så sätt har Danmark och Sverige skapat en kraftig relation rörande kapital, varor, tjänster och arbete. Detta har medfört att vi idag har en stor mängd svenskar som dagligen och veckovis pendlar mellan Sverige och Danmark. Alla har också en mobiltelefon för att utföra sitt arbete samt kunna hålla en enkel och smidig kontakt med familj, vänner och anhöriga. I Sverige har vi många mobiloperatörer, och likaså i Danmark. Hur ska vi veta vad som är det bästa och mest kostnadseffektiva valet av mobilteleoperatör vid pendling över Öresundsbron?

Svensk mobilteleoperatör när du pendlar över Öresund

För de som pendlar från Sverige till Danmark, och har sin bostad och familj i Sverige, så finns det två Svenska mobiloperatörer som erbjuder Öresundspriser och de är Telia och Tre. Övriga operatörer har idag ingen särskild tjänst för detta ökande behov. De är de två med de bästa priserna och beroende på vilket av länderna du befinner dig i och till vilket av länderna du ringer till så varierar priserna något.

  • Telia: Telia har idag en extratjänst som heter Öresundspriser, och finns i företagsversion för 29 kronor per månad och för privatpersoner för 39 kronor per månad. Detta ger dig priserna: Ring från Sverige till en Dansk mobil för 55 öre per minut, Ring i Danmark till en Dansk mobil för 69 öre per minut, Ring i Danmark till en Svensk mobil för 69 öre per minut. En startavgift på mellan 69-95 öre tillkommer för varje samtal. Internet kostar 29 kronor per dygn för en surfmängd av 20 MB.
  • Tre: Tre har även de en extratjänst där de erbjuder Öresundspriser, och den går under namnet 3Norden. Denna tilläggstjänst kostar 49 kronor per månad för företag och 69 kronor per månad för privatpersoner. Här varierar den fast startavgiften mellan 63-69 öre. För samtal är priserna: Ring från Sverige till en Dansk mobil för 63 öre per minut, Ring i Danmark till en Dansk mobil för 69 öre per minut, Ring i Danmark till en Svensk mobil för samma pris som i Sverige inom 3 DK´s nät. Internet fungerar för samma kostnad och på samma sätt som i Sverige.
  • Övriga svenska mobiloperatörer: De övriga stora mobilteleoperatörerna i Sverige har inga speciella erbjudanden för denna tjänst. Deras priser hamnar markant högre, och ligger på ofantliga 2,49-3,89 kronor per minut beroende på var du befinner dig och ringer till. Internet är heller inte att tänka på med dessa operatörer, då det kommer att resultera i mycket höga siffror på din telefonräkning.

Nu är det dock så att vi också har stora gigantiska spelare på marknaden såsom det tyska TDC som hela tiden utvecklar sina telefonitjänster med huvudinriktning på företagstelefoni. Det har också blivit klart att Telia ska ingå ett samarbete med Telenor då det gäller dansk telefoni. Detta ska dock skrida till verket så snart den sammanslagningen fått sitt godkännande av EU:s konkurrensmyndighet. Då kanske vi kan vända oss i 360 grader och se verkliga priser som tilltalar.

Dansk mobilteleoperatör när du pendlar över Öresund

Att välja en dansk leverantör av mobilteleabonnemang är kanske inte något du tänker på med svensk nationalitet, men är du vecko-pendlare och befinner dig mycket i Danmark så kan du i vissa fall kanske tjäna på det. Här är de två bästa mobilteleoperatörerna som erbjuder Öresundspriser i Danmark.

  • TDC: Tyska TDC är ett företag under ständig utveckling, som vi med tiden tror kommer att vara med i spelet och internationella kunder i hela Europa. Idag finn det bara en särskild tjänst för företag där det kostar 20 kronor i månaden. På det tillkommer samtalspriser på mellan 69-100 öre per minut, och startavgifter på mellan 35 öre upp till hela 6 kronor per samtal. Internet finns och kostar 29 kronor per dygn för 10 MB. Danskarna verkar vara väldigt nöjda med TDC Kundeservice och har fått 8 av 10 poäng enligt Danskkundeservice som är en rejtingsida för danska kundtjänster.
  • Telenor:
    Tilläggstjänsten kostar 28 kronor per månad för företag och är gratis för privatpersoner. Här kostar samtal mellan 59-120 öre per minut, och har en startavgift för företag på 20 öre och för privatpersoner hela 5 kronor. Internet kostar 29 kronor per dygn för 20 MB. Danskarna verkar även vara väldigt nöjda med Telenor Kundeservice och har fått 7,6 av 10 poäng enligt Danskkundeservice.
  • Telia: finns även i Danmark och Telia kundeservice har fått bäst rejting av alla danska  telefonoperatörer.

Ditt val av mobilteleoperatör vid pendling över Öresund blir naturligt

Är du av Svensk nationalitet, vilket också denna artikel riktar sig till, så kommer du förmodligen att välja ett svenskt abonnemang. Detta kommer även att passa dig mycket bra om du är dagspendlare över Öresund. Då väljer du naturligtvis Telia eller Tre, som är två av de stora och betrodda mobilteleoperatörerna i Sverige med tilläggstjänsten för Öresundspriser. Är du däremot vecko-pendlare med eget företag, så ska du kanske ta en titt även på de danska abonnemangen innan du bestämmer dig. Annars så skiljer det inte så mycket så både Tre och Telia kan vara ett bra val där.